کتاب استرس
بسیاری از افراد هنگام مواجه شدن با شرایط زندگی امروزی، به جای اتکا به خود، راههای دیگری را امتحان کرده و برمیگزینند. در کلاسهای مختلف شرکت میکنند؛ نزد افراد مختلف(از متخصص و غیرمتخصص) میروند و.... خلاصه هر روشی را امتحان میکنند تا شاید بهگونهای این مشکل در زندگیشان مهار شود؛غافل از اینکه کلید این قفل در دستان خودشان است.
یکی از نکات مهم برای غلبه بر استرسهای منفی این است که بپذیریم مسائلی مانند سنگین و بد شدن روابط کاری، اجبار برای انجام حجم انبوه کار و خستگی ناشی از آن، نامشخص بودن آینده، مشکلاتی که در روابط خانوادگی روی میدهد و... جزو لاینفک زندگی امروزی است. این مسائل تنها مختص ما نیست؛ همه با آنها دست به گریبانند اما آنچه مهم است، نحوه رویارویی با این موارد است. پس یادمان باشد واقعیت دنیایی را که در آن زندگی میکنیم، بپذیریم.نکته دیگر در دنیای امروز، نقش تکنولوژی در زندگی انسان است؛ تکنولوژی کارها را سامان و سرعت میدهد اما از سوی دیگر به سرعت اطلاعات و دانش ما را کهنه میکند. بههمین دلیل غول فناوری سبب ساز بسیاری از استرسهای این دوران است.
موارد دیگری مانند تکنولوژی هم در زندگی روزمره ما وجود دارد که میتوانند چنین نقشی در ایجاد استرس داشته باشند.
با همه این موارد، آنچه مهم است، این است که ما همیشه حق انتخاب داریم؛ انتخاب راهی که برای رویارویی با مشکلات برمیگزینیم.
فرض کنید تلفن اتاقتان زنگ میزند، گوشی را برمی دارید، رئیستان آن سوی خط است و میگوید نیم ساعت دیگر در اتاق شماره 4 باشید تا شما را ببیند. اگر در این فاصله به این سوالها فکر کنید که:
چه کار اشتباهی کردهام؟
آیا ممکن است توبیخ یا جریمه شوم؟
اصلا چرا اتاق شماره4؟
چرا من؟
اینگونه فکر کردن، نگرانی و استرس شما را در مورد آن ملاقات بیشتر میکند و نیم ساعت از وقتتان را هدر میدهد. فشار روحیتان بالا میرود و در نتیجه با استرس زیادی در جلسه ملاقات حاضر میشوید.
همه این مسائل که در طول زندگی و هر روز با ما همراه هستند، باعث شدهاند نویسندگان و متخصصان به فکر ترمیم روحیات آسیب دیده و جلوگیری از استرسهای منفی در زندگی بیفتند.
یکی از آنها «مری ریچاردز» نام دارد که کتابی با عنوان استرس نوشته است.
راحله نجفالهی هم این کتاب را ترجمه کرده و کتابسرای سلیمان آن را چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار داده است. قیمت چاپ چهارم این کتاب هم 2000 تومان است.